Wijnreis 2015 – dag 2

9:00 ontbijt.
Erik en Jan Willem waren al vroeg op pad geweest om, na wat omzwervingen, bij een bakkertje vers brood te kopen.
Op tijd aan het ontbijt verschijnen blijkt toch altijd wel voor 1 of 2 personen een probleem. In dit geval hadden de kamergenoten een goed excuus; de netspanning in hun kamer zou zijn uitgevallen waardoor de wekker niet was afgegaan. Overmacht dus…..

Om 10:00 vertrokken naar het dorpje Calbañas de Yepes, ongeveer een uurtje rijden.
Helaas liet de gezondheid van een van ons het afweten en moesten we de patiënt met pijn in ons hart achterlaten.

Het landschap zou zich prima kunnen lenen voor een of andere western. Een grote, overwegend droge vlakte met olijfbomen, dat wel.
Later zou blijken dat de schijnbare vlakte toch ook diepe dalen kan bevatten.
Aangekomen bij onze eerste, en zo als later zou blijken ook onze laatste proeverij wachtte ons een gastvrij welkom.
Op sleeptouw genomen door Alexandra, een van de drie vinologen en partner van het wijndomein Mas Que Vinos, werden we rondgeleid door de wijnmakerij. Er was zelfs nog geoogst welke ook meteen verwerkt werd.
We hebben hier in de wijnkelder direct uit de stalen vaten de “wijn in wording” kunnen proeven. Nog erg veel restsuikers waardoor het ook makkelijk wegdrinkt, maar al wel een alcoholpercentage van zo’n 12 à 13 procent!
Alexandra bleek een zeer gepassioneerd vertelster en vakvrouw en met veel kennis van zaken wist ze deze groep van 8 eigenwijze mannen onafgebroken te boeien.
De proeverij zelf was een zeer aangename kennismaking van de wijnen van dit domein. Een met zeer veel kennis en toewijding gemaakte reeks van wijnen!
Of we plannen hadden om te lunchen? Nee eigenlijk nog niet.
Dus werden we uitgenodigd om een hapje Paella mee te eten….
Ter plekke bereid en zeer smakelijk, zeker onder begeleiding van de restanten van de wijnproeverij….
Na afloop van deze gezellige, gastvrije lunch reden we acher Alexandra aan naar de rand van de hoogvlakte waar we in het dal de wijngaarden van dit domein zagen liggen.
Nog even naar het dorpje Dos Barrios, waar een oud familie pandje stond met oude, enorme amforen uit 1851. Destijds volop in gebruik voor witte wijnen.
Kortom, een fantastische proeverij van zo’n 5 uur! Voor een tweede proeverij hadden we eigenlijk geen tijd meer.
Terug naar onze patiënt. Gelukkig al weer wat opgeknapt zodat we met het voltallige SOW naar Toledo afzakten om op zoek te gaan naar een eetgelegenheid. De ene helft nog even wat cultuur snuiven (de andere helft vanaf deed dit vanaf een terrasje…)
De dag afgesloten met 4x dagmenu en 4x mixed grill…..
Terug in het appartement hebben we de ingekochte wijnen nog even aan de patient laten proeven…..Kon hij toch nog een indruk krijgen van de kwaliteit van dit domein.
Kortom, wederom een zeer geslaagde dag!

Het posten van foto’s wil helaas niet lukken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *