Wijnreis 2017…Dag 1

Vanmorgen vroeg (rond 4:00 uur) werd de start gemaakt van de wijnreis 2017. Na een voorspoedige trip naar Aalsmeer werden de auto’s geparkeerd bij de voormalige studio’s in Aalsmeer.
Vanaf met een busje naar Schiphol. Dit keer keurig op tijd op de luchthaven, (volgens een enkeling veel te vroeg….) en redelijk snel door de douane. Koffie en ontbijtje en daarna aan boord. Nog geen twee uur later landden we in Milaan Malpensa. En toen…..moesten we de huurauto’s nog ophalen……Dat duurde bijna net zo lang als de hele vlucht maar uiteindelijk op pad naar de eerste proeverij.

Aangekomen bij La Montagnetta in Roatto werden we welkom geheten door de eigenaar Domenico Capello. De beste man was erg druk met de oogst en het persen maar maakte toch tijd voor ons. Een rondleiding door het bedrijf en daarna een proeverij van verassend mooie wijnen en een tafel vol met ambachtelijk gemaakt brood en salami’s.

Erg gastvrij onthaal ondanks de drukke agenda van de beste man. Even nog de wijngaard in….Met de Toyota 4×4…en twee geïmproviseerde banken in de laadklep voor 6 man… Een bankje is helaas gesneuveld tijdens de rit….

 

Afscheid genomen van een gepassioneerde wijnmaker met mooie wijnen. Tevens een paar flessen meegenomen voor vanavond….

 

 

 

 

Een halfuurtje rijden naar de volgende proeverij; Wijnmaker Vincenco Bossotti  met zijn dochter Christina. Wederom een zeer gepassioneerd familiebedrijf en ook hier weer een erg gastvrij onthaal met allerlei hapjes. Prachtige omgeving:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *