Wijnreis 2017….Dag 2

Vanmorgen met een drie man even snel naar het lokale supermarktje voor broodjes, eieren, grapefruitsap (jus d’orange niet kunnen vinden), melk, wat kaas en worst. O ja, en Nutella want de lokale hazelnoten moeten we ook hebben geproefd hebben? Er moet natuurlijk een basis gelegd worden voor het zware werk vandaag!

Op naar het bedrijf van Enrico Rivetto waar wij om 10:00 uur verwacht werden voor de 1e proeverij. Even was er verwarring over ons bezoek maar uiteindelijk een proeverij en rondleiding gehad. Dit bedrijf was duidelijk een stuk commerciëler dan onze vorige en ook de prijzen waren daar naar.

Hierna toch even naar het plaatsje Barolo zelf, je moet daar toch even geweest zijn toch? Inmiddels was het al weer lunchtijd voor de groep begint te muiten moet je daar als reisleiding toch rekening mee houden. Dus bij een plaatselijke bakker een paar pane mista (belegde broodjes) en wat te drinken meegenomen en deze op een idyllische plek op een wijngaard opgegeten. Fantastisch uitzicht over de Barolo-streek, met temperaturen van rond de 24 graden!

De rest van de dag was niet gepland en dus gingen we op zoek naar een spontane proeverij. In het dorp Novello reden we het erf op van het bedrijf Stra waar we zeer vriendelijk door een mevrouw te woord werden gestaan. – Of we gereserveerd hadden want ze had al een proeverij op dat moment en of we over twee uur terug konden komen. Aan onze reactie kon ze merken dat we dat niet zo’n goed idee vonden dus werd er ter plekke geïmproviseerd. We werden aan een tafel (met prachtig uitzicht op o.a. de wijngaarden) gezet, met een achttal wijnen, glazen en water. De dame in kwestie kwam af en toe langs om wat over de wijnen te vertellen en verder werden we aan onze “eigen” proeverij overgelaten. Als laatste werden er 8 nieuwe grote glazen binnengebracht voor de Grande Finale; twee prachtige Barolo’s uit 2012 en 2013. Ondertussen werd er op de wijngaard hard geplukt en de oogst hebben we nog verwerkt zien worden tot in de tank.

Op naar Alba voor het donker zou worden. Omdat de heren gisteren alleen maar op hapjes hadden geleefd werd er besloten om het zelf koken maar te skippen. Een diner met truffelgerechten en goede wijn ter compensatie van het afzien…..

Een bezoek aan een supermarkt is er bij ingeschoten dus het ontbijt van morgenvroeg wordt nog een uitdaging….Ook omdat de eerste proeverij om 9:00uur gepland staat…

De synchronisatie met de foto’s lukt niet echt dus deze moeten thuis maar bekeken worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *