Wijnreis 2017….Dag 3

Het ontbijt vanochtend was een uitdaging. Omdat we gisteren geen tijd meer hadden om een supermarkt te bezoeken moesten we het met restanten van gisteren doen. Dat betekende een gedeeld broodje, wat kaas en worst, een paar eieren en …. natuurlijk Barolo-wijn! Deze hadden we gisteren tijdens de laatste proeverij meegenomen om ’s avonds nog te proeven maar het late tijdstip en de hoeveelheid wijn (of andersom?) werd zelfs ons iets teveel…. Maar wie kan er nu zeggen dat hij ontbeten heeft met Barolo-wijn? Een Champagne-ontbijt is zo gewoontjes (en voor watjes) vergeleken bij een Barolo-ontbijt! Gelukkig vonden we op weg naar de proeverij van vandaag een klein dorps cafeetje welke net geopend was gezien het feit dat ze de vloer nog aan het dweilen waren. Hier hebben we heerlijke koffie genuttigd en de eigenaresse meteen van al haar croissants afgeholpen.

De wijngaard en proeverij van Podere was nog geen half uurtje rijden maar alle navigatie apparatuur ten spijt bleek het een moeilijk te vinden locatie. Gelukkig vonden we een aardige meneer die ons wel even de weg wilde wijzen door achter hem aan te rijden. Een proeverij om 9:00 uur ’s morgens is geen sinecure, zelfs niet voor doorgewinterde proevers zoals wij (..) maar we sloegen ons er dapper doorheen!

De volgende afspraak die op de agenda stond was een bezoek aan de beroemde Gastronomische Universiteit in Podere. Hier bevond zich een “wijn-bank” waar veel wijnen uit heel Italië zijn opgeslagen voor onderzoek, opslag voor producenten, verkoop en proeverijen. Helaas sloot deze al om 13:00 haar deuren zodat we geen tijd konden verspillen. Het programma liep al wat uit en de terugreis naar Milaan zou toch nog zeker 2 uur in beslag gaan nemen maar met een lege maag reizen gaat met dit gezelschap minder vlotjes….Gelukkig vonden we vrijwel direct een klein restaurantje waar we, geholpen door een klant die het e.e.a. voor ons in het Engels vertaalde, konden uitleggen dat we zeer weinig tijd hadden om te eten. Dit was echter geen probleem dus na zeer korte tijd hadden we inderdaad ons bord pasta al voor ons welke direct gevolgd werd door een bord Vitello Tonato…. Heerlijk!

De autorit naar Milaan is door een groot aantal medepassagiers niet na te vertellen….

Auto’s afgetankt, ingeleverd, daarna met de shuttlebus naar de juiste Terminal, inchecken en naar huis.

Nu, in het vliegtuig, even de tijd om dit te noteren.

Kortom, ik denk weer een geslaagd weekend met prachtig weer en dito wijnen! Met dank aan Michele Usai van Barolo and More, die ons geweldig heeft geholpen om deze trip mogelijk te maken!

Een gedachte over “Wijnreis 2017….Dag 3

 1. Peter van Westing

  Beste wijnvrienden,

  Na jarenlang lid te zijn geweest van een Amsterdamse wijnclub ben ik op zoek naar een wijnclub hier in Hilversum. Met googlen kwam ik bij jullie terecht.

  Ik ben zelf een gepassioneerd wijndrinker met enige kennis van zaken (Wijnbrevet en SWET Advanced course) en veel reizen naar wijngebieden. Tevens ben ik in het bezit van een aardige voorraad (bewaar)wijnen.

  Ik zou graag kennis met jullie willen maken en hoop dat er nog een pkej vrij is in jullie club.

  Met vineuze groet,
  Peter van Westing

  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *