Vrienden Van SOW

Barolo & More

Haal een stukje Italie in huis door te kiezen voor onze kwaliteitswijnen uit de Piemonte, speciaal door ons geselecteerd en geimporteerd van kleinschalige wijnmakers met passie voor hun product. Piemonte is een gebied gekenmerkt door culinaire uitbundigheid, vriendelijke bewoners en een prachtig landschap. Hierdoor komen de beste Italiaanse wijnen uit dit gebied, waaronder Barolo, de koning van de Italiaanse wijn. Kijk verder voor ons assortiment aan roodwitrosé en dessert wijnen.

 

Wijngaard Zonnestraal

Een wijngaard beleven, kan dat? Ja, in Hilversum kan dat. In de vroegere moestuin van landgoed Zonnestraal, op de grens met Loosdrecht, staan drieduizend wijnstokken van vier verschillende druivensoorten. Daar maken we Gooise wijnen van en die zijn zoals dat hoort in het Gooi, van topkwaliteit. Maar er is meer, in Wijngaard Zonnestraal. Het is ook de leukste en meest romantische wijngaard van het land. Je kunt er komen proeven, een cursus wijn maken volgen barbecueën, picknicken … ja, je kunt er zelfs trouwen! Er is altijd wat te doen. Kom het zelf beleven!


Wijngaard “Land en Boschzigt” ’s Graveland

 

Slangemuur

Slangemuur

Uit een diepe slaap gewekt, dat is het verhaal van de ommuurde tuin op Hilverbeek….
Waar in de Gouden eeuw perziken en ananassen werden geteeld en tegen de slangemuur uit 1635 peren en abrikozen groeiden voor de burgermeesters van Amsterdam, staan nu 2000 druivenstokken. De laatste 50 jaar was de prachtige tuin niet meer in gebruik en overwoekerd door berenklauwen, bramen en struikgewas.. Dat ging de tuinders van Land en Boschzigt aan het hart, zij hebben de tuin weer tot leven gewekt en omgetoverd tot een wijngaard.  Er wordt weer gewerkt en gelachen, verzorgd en geoogst.
De stokken zijn geplant in 2008, de eerste wijn gebotteld in 2011. een heerlijke soepele witte wijn, met de geur van ananas, perzik en abrikoos.. Als een groet uit het verleden..

 —————————————————————————————————————————

Sió winery

In de heuvels van Tolna, op de Derekhegy in siowinery-basisSimontornya (Hongarije), ligt de wijngaard van Sió winery. Als je het terrein oprijdt heb je vanuit het wijnhuis ’Pétrus Pince’, een prachtig uitzicht op het dorp en het dal. De eigenaren zijn in het jaar 1999 begonnen met het rooien van oude wijnstokken en het herplanten, nu staan er een paar duizend wijnstokken. De Olaszrizling druif (Italiaanse Riesling) en de Rizlingszilváni ( Müller-Thurgua) worden gebruikt om witte wijnen van te maken. Voor de rode wijnen zijn de Merlot / Cabernet Sauvignon en de Blaufränkisch (Kékfrankos) neergezet, van de laatste maken we onze rosé. De wijnen worden op traditionele manier van handgeplukte druiven gemaakt en rijpen in één van de vier kelders die de wijngaard rijk is. Als de wijn op dronk is wordt ze in eigen beheer gebotteld en verpakt voor verzending.

Update 2017: Door omstandigheden is Sio winery niet meer als zodanig actief.

—————————————————————————————————————————–

vinifera winkel

Vinifera

Vinifera aan de Havenstraat in Hilversum is in 1993 opgericht door vinoloog Peter Koster. Hij studeerde aan de wijnacademie en deed enkele jaren ervaring op bij diverse wijnkopers. Regelmatig verblijft Peter in het buitenland om bij vooral kleine wijnboeren de meest fraaie wijnen in te kopen. Wijnen die in alles kunnen wedijveren met de grote, gerenommeerde namen. Op zijn strooptochten heeft hij zelfs voor enkele wijnen de alleenverkoop in het midden van Nederland verworven. Natuurlijk kunt u daarnaast bij Vinifera terecht voor de bekende merken in vele prijsklassen. En ook gedestilleerd vindt u in ons assortiment.

Update 2017: Helaas heeft Vinifera zijn deuren moeten sluiten.

Hier kan ook uw advertentie staan!