– De reis…

SioWineryWijnreis 2013… 

Een aantal jaren geleden (2005) zijn wij (SOW) in contact gekomen met Siowinery. Siowinery is een mooi project van een drietal broers die, met een enigszins uit de hand gelopen hobby, mooie wijnen uit Hongarije weten te produceren. Destijds hebben wij een aantal van hun wijnen tijdens een proefavond mogen beoordelen. Hierna is het een aantal jaren stil geweest totdat wij in november 2012 weer in contact kwamen met Peter. Toen is ook het idee ontstaan om te onderzoeken of het mogelijk was om binnen ons gestelde budget een wijnreis naar Hongarije te organiseren. Het enthousiasme van Peter werkte zeer aanstekelijk; het leek zelfs alsof hij het idee nog leuker vond dan wij! De hulp en suggesties van hem waren cruciaal in het mogelijk maken van deze reis! Het was zelfs zo dat hij een deel van het programma ook voor de organisatoren geheim wist te houden…

De wijngaard ligt er met hulp van de beheerder Butci en zijn zoon Giovanni  prachtig bij. Fruit- en notenbomen op de wijngaard, prachtige omgeving, gastvrije mensen, fantastisch geregeld verblijf en natuurlijk wijn….veel wijn. Kortom een prachtig wijnweekend! Wij willen Peter en Jos dan ook hartelijk bedanken voor al het werk en moeite die zij hebben gedaan om dit weekend voor ons mogelijk te maken.

Er is een kort blog bijgehouden over deze wijnreis. Deze is hier te lezen. Voor een korte foto impressie kunt u op deze link klikken en voor het volledige fotoalbum hier (inlog vereist).

Groepsfoto

 

Tijdens ons verblijf hebben wij van de eer mogen genieten om de samenstelling van een nieuwe wijn mede te bepalen (Kékfrankos / Merlot)  Deze wijn zal rond oktober / november 2013 beschikbaar komen. (Direct bestellen? Klik hier).

 

 

Sio-Certificaat

 

Ook hebben we van de mogelijkheid gebruik gemaakt om ons als SOW aan te melden als “Vrienden van de wijngaard”, een initiatief dat wij van harte kunnen aanbevelen, evenals een bezoek aan hun prachtig ontworpen website, of beter nog, de wijngaard in Hongarije zelf!